domingo, 6 de diciembre de 2009

DIA DE LA CONSTITUCIÒ ESPANYOLA!!!!!


Hui dia 6 de deçembre, podria ser un dia quansevol, ja que hi ha gent que s'alçat a treballar i també a fer esport, o a lo que cada ú vulga.
Cada vegada la gent fa lo que vol i no rememora res, ja que fa un grapat d'anys es sol treballar a aquest dia si es cau un diumenge, i no es respeta ni lo que a la meua entesa deuria de ser un dia per gaudir d'un marc que ens permet viure en PAU.
La constitució no es de cap persona, de cap partit polític i de cap jutje. Hi ha que interpretar-la en la forma més bona per tot lo mon, esta clar que a tots no lis pot agradar lo que no volen sentir, peró lo millor de tot es que feren cas de lo que es diguera.
No se com a cert partit polític que vota en CONTRA , quan es va fer ara siga el que vulga portar-la com bandera.
No entenc que aquesta constitució no es va fer de modo centralista,es fa fer sacrificant alguns ideals per el bé comú de molta gent, i pensat que els que vivim a les periferies puguen conviurer amb el centralisme brutal que hi ha a la capital. Els pares de la constitució ja la varen fer per que caberen totes les opcions.
Es molt facíl viure a la capital, la mateixa persona que viu ahí, tens més serveis públics que altres, i jo dic:
No som tots igual o que?
Es façíl tindre i acomodar-te una autonomia al teu gust" COMUNIDAD AUTONOMA DE MADRID", ja que soles estan ELLS i tambè tenen la garantia pressupostaria de ser la capital D'ESPANYA, aixi i desde eixa possició, es fan les vìctimes i no son ells soles ESPANYA, som tots i tos deguem de conviure en un espai, que permeta viure en pau i en progres. I eixe es el meu punt de vista i eixe punt es la CONSTITUCIÓ.
Si cada ù en sa casa fa lo que vol, respeten als demès, i tots juntem les nostres forçes per fer alguna cosa en comú, es pot fer algo molt bonic.
Per què hi ha gent que es fixa en lo que l'interessa, i no en altres coses. Que parlen els abanderats ultres sobre: laicisme, pleno empleo, vivienda digna, solidaridad,igualtat, etc....., i deixen de una vegada de ficar-se en la gent que podem i deuriem de poder parlar el nostre idioma per lo menys en la nostra casa. I si ells no ho volen fer , que per lo menys ens respeten, ja que ESPAÑA, es algo més que un pensament, ja que per açì han passat moltes cultures, i moltes persones fins que ara som lo que som, i si no que pensa la gent sobre el escut del estat espanyol.
Que ens pot representar més que eixe escut, que esta dividit en tots els territoris que començaren a formar ESPAÑA en el REIS CATOLICS. Espere que ningú es vulga fer propietari d'algo que no es d'ell, i que es treballe per unir, i no destruir ja que lo que ens diferencia de altres paìssos, son això "les diferencies entre NOSALTRES".
VIXÇA LA CONSTITUCIÓ, ENCARA QUE COM TOT ES POT MILLORAR.

No hay comentarios: