viernes, 17 de abril de 2009

VILA-REAL" CIUTAT CHAMPIÒN"


Qui ho anava a dir que un atèo fer-ha una "peli" sobre les processons a vila-reial i que lo més important era arribar secs i sans al lloc de concentració, i desprès lo màxim fon que jo tenia ganes que la meua filla i tots els músics de la banda d'alfafar tocaren, ja que desprès del diluvi universal, lo que hi havia que fer es va fer, i això era tocar. Ja que si no per fer el viatge debades, no val la pena, ja que al tocar es realitza la feina ,i desprès lo que més mola es que tots cobren. JAJAJA.
EL miracles si hi han els justos, ja que la travessia per la autopista fou dantesca i tot i això anavem en caravana i molts no sabien en quin lloc de VILA-REIAL, tenìem que parar, es va juntar tot" la fam i les ganes de menjar.
Per aquestos videos que he ficat ahí baix, es pot vorer un poc de la basílica de "SAN PASCUAL BAILÒN". Crec que es el sant dels " discotequeros",i un poc de la plaça de la vila , tot sin anim de molestar a cap persona.
L'altre video es la eixida del pas a un col.legi a les afores de la basìlica, i lo més emotiu fins el meu punt de vista, es que tots els cofrares estaven desitjosos en portar el pas, ja que estan quasi tot el any practicant portar el pas i això no es pot parar per una simple pluja,i la gent tenia unes ganes de eixir en processó que jo crec que deixa de ploure per ells. MIRACLES ELS JUSTOS.
També va ser emotiva la eixida del pas i la passejada fins la parròquia dels" Sants Evangelistes, ja que fins que no entrà el sant a la parròquia no va ploure.
La experiència va ser molt bonica i aventurera, ja que passarem les de CAIN, i tot això quan varem tornar a casa per la autopista, fins SAGUNT no va tornar a ploure, tan sols en eixe lloc, i després res de res fins al llit. Lo pròxim en processons es la del nostre poble ALFAFAR i el DIA DE SANT VICENT FERRER, i es anomena " EL COMBREGAR" i sol fer no als"trossos de fusta decorats", si no als " IMPEDITS I DESAMPARATS", gent de carn i ossos que si que es fa falta la solidaritat de tot hom ,a eixa gent si que es deu de donar de tot.
QUAN ES DONAREM CONTER DE QUE HI HA QUE AJUDAR A LA GENT QUE HO NECESSITE?.

1 comentario:

Unknown dijo...

Sigues crellent o ateu, per els fills es fa lo que siga. I per supost no crec que tu passares les de CAIN, tal vegada sera les de ABEL, ja que tu xustetament no tens males idees ( bueno nomes qu'en el llit i quant et deixa la dona ). M'elegre qu'el viatge anara be, ja mos vorem, un abraç