miércoles, 12 de agosto de 2009

TEMPS D'OCI A LA MANXA.




Quan la gent esta de vacances, sol fer coses que als dies de feina no pot fer, llegir més llibres , vore més pel.licules, alçar-se més tard, o fer escursions per mar o per muntanya. També fas lo que et dona la gana o els teus te deixen fer, ja que si vas de vacances amb la familia faras lo que les teues filles i dona et diguen.
A la TORRE DE JUAN ABAD, passe molt de temps a la biblioteca " bressol de la cultura d’aquest poble i que porta el nom de una de les persones mes insignes d’acì.”FRANCISCO DE QUEVEDO Y VILLEGAS”.
Les xiques que la porten son molt simpatiques i agradables i ens deixen desde llibres fins música i enllaços wifi a internet, i com parlar mal d’aquesta gent acollidora on la busques. Un "fagocitador" de cultura com jo, i més a les vacances he vist pel.licules de molts tipus, i particularment algunes m’han marcat de lo més.

1- EL NIÑO CON PIJAMA DE RALLAS.-Basada en un BEST SELLERS, i en la que un xiquet jueu i altre alemany es fan amics a traves de una xarxa metal.lica de un campament d’extermini” AUSCHWITZ”. Jo de cine no se com el meu amic DIEGO, però trac una clara conclussiò, i que es la següent: EN ALGUN MOMENT DE LA VIDA PODEM ESTAR TOTS A L’ALTRA PART DE LA XARXA. Tot açò li ho dic a la gent que aventa el foc cap l'emigraciò.
2.- CHARLIE WILSSON.- Aquesta va de un congressista nord-americá( TEXAS), que veu el horror de la guerra d’AGFANISTAN, i es creu DEU, i intenta i consegeix el suport necessari i encuvert per que el russos deixen el país. A CHARLI li diria una sola cossa: "DE AQUELLOS POLVOS, ESTOS LODOS". Si hagueren sabut que alimentaven un monstre de dues caps( BIN LADEN), i que els passaria com a VIETNAM. Tornarien ajudar als mujaidins afgans?.
3.- BANDERA DE NUESTROS PADRES. Soc un enamorat dels films de CLINT EASTWOOD, i en aquesta pel.licula ens demostra que les fotos posades i preparades poden ajudar a guanyar una guerra i que a la" gent mitja nord-americana", els importa un PEPINO, lo que passa fora de les seues fronteres.
4.- Ja passant de pel.licules amb contingut també meu he passat bé mirant altres( EL ALAMO, LA LIGA DE LOS HOMBRES FANTASTICOS, I COM NO UNA DE INDIANA JONES).
També em pogut llegir llibres i gaudir de la natura , ja que en terres del QUIJOTE, lo que no ens faltaran son cosses per vore, ja que sempre hi ha alguna ermita (TEMPLARIA) de lo més prop, i es ahí on jo tots els matins faig un poc d’esport, ja que estrova a uns 4,5 km. del poble.
Hi han cosses que mai t’agradarien de fer mai i es anar a vore algun amic al cementeri, ja que un vell amic(FRASCO-84 ANYS), havia faltat aquest any al dia del meu aniversari, i aprofitarem un dia el seu net i jo el anar a donar-li un últim adeu, ja que per totes parts del mon hi ha gent, que es recorda per lo bé que teu has passat amb ell. El net i amic meu JUAN ANTONIO, xic que a la seua infantessa ha passat les de CAIN, ja que es va quedar ven jove orfe, i els iaios per part paterna li les feren passar grosses, com si de una peli es tractara. ES un gran xic ja que gracies a la seua inmensa húmanitat ell no es igual que eixos parents que tenia.

Encara queda lo millor i son les excursions que podem fer i de fet hem fet per les LLAGUNES DEL RUIDERA, i lo bé que seu han passat la meua "FAMILI".

HI HA QUE TRACTAR DE PASSAR-SEU BÉ EN TOTS ELS LLOCS, I SI ES AMB ELS TEUS MILLOR QUE MILLOR.

2 comentarios:

el coco dijo...

tu si que saps pasar bomes vacances

Anna Baixauli dijo...

ieeee papiii :)

has vist com ja te visitattt! jeje

molttt xulaa la actualixaciooo!

be7s!